Search
Close this search box.

Werkwijze

ReadMe ontwikkelt bewegwijzering op maat. Op een creatieve en altijd unieke manier helpen wij de bezoeker de weg te vinden en dragen bij aan het welbevinden van de gebruiker. Wij stellen de mens centraal die zich binnen het gebouw beweegt en/of verblijft. Uiteraard alles passend binnen de stijl en de architectuur van het gebouw of omgeving.

Wij zijn echte teamspelers en hechten veel waarde aan een duurzame samenwerking. Om alles vloeiend te laten verlopen hanteren we een werkwijze van zes stappen.

ANALYSE

ReadMe start met een analyse vanaf de architectentekeningen waarbij de verkeersstromen (de routing) in kaart worden gebracht. Daarbij kijken we niet alleen naar aantallen, maar ook naar wie de bezoekers zijn, welke intentie en motivatie zij hebben en wat de opdrachtgever van hen wil. In nauw overleg met de opdrachtgever vullen we de antwoorden in waarna we de meest optimale communicatiepunten bepalen.

BEWEGWIJZERINGPLAN

Alle bevindingen uit de voorgaande analyse fase werken wij op een concrete manier uit. Door de ogen van de gebruiker en vanuit hun beleving, laten we zien hoe we hen gaan helpen de weg te vinden. Op een heldere en overzichtelijke manier geven we aan waar wat gecommuniceerd moet worden om de juiste doorstroom van bezoekers te bereiken. ReadMe zorgt voor een compact document dat voor iedereen leesbaar is. Indien gewenst presenteren wij dit op locatie zodat we een goede uitleg kunnen geven en directe feedback krijgen. In deze planfase geven we een duidelijk inzicht in het gebruik en functioneren van uw gebouw en/of gebied.

ONTWERP

In deze stap vinden we de balans tussen functioneel en mooi. Mooi lijkt een subjectief begrip, maar dat is slechts deels waar. Mooi is bijvoorbeeld bewegwijzering die het welbevinden van de doelgroep versterkt. Dit proberen wij te realiseren door in onze ontwerpen de gebruiker centraal te zetten.

Mooi is ook een bewegwijzering die de visie achter het ontwerp van het gebouw versterkt en de waarden van de organisatie verbeeldt. Hoe eerder wij in het ontwerpproces mogen meedenken, des te beter kunnen wij onze expertise in de praktijk brengen.

MATERIALISERING

De materialisering bepaalt in grote mate de uitstraling en het kwalitatieve gevoel van een bewegwijzering. Wij werken met hoogwaardige en duurzame materialen. Wij kijken altijd naar wie de gebruiker is en in wat voor soort omgeving wordt het toegepast. Daar passen wij onze materialen en technieken op aan. Ook zijn wij altijd op zoek naar nieuwe materialen en innovaties. Duurzaamheid staat daarbij bovenaan. Het gebruik van circulaire materialen en het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen vinden wij belangrijk.

UITVOERING EN MONTAGE

Tijdens deze stap worden alle elementen van de bewegwijzering vakkundig geproduceerd en gemonteerd. We werken samen met lokale specialisten. Onze uitgebreide projectbespreking met montage manual zorgt voor een perfecte oplevering van het project. Bij grote en complexe projecten dan is onze project manager natuurlijk persoonlijk aanwezig!

ONDERHOUD

Na het plaatsen kunt u ook bij ons terecht voor mutaties en onderhoud van de bewegwijzering.

Dit onderhoud vindt plaats op afgesproken tijdstippen met als doel de bewegwijzering te onderhouden, de zichtbaarheid te waarborgen en eventueel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ook hierin staat bij ons kwaliteit en uitstraling centraal.

SPECIALISTEN IN HELDERE EN CREATIEVE

BEWEGWIJZERING
BRANDING
AANKLEDING

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op