Search
Close this search box.

Nieuws

Volg hier het laatste nieuws, mooie projecten en vak gerelateerde informatie.

Natuurlijk en speels

Brede buurtschool Waalse Louise de Coligny in Den Haag heeft een nieuw schoolgebouw. Dit strakke, nieuwe gebouw moest aantrekkelijk worden voor de kinderen die er dagelijks komen. Daar had Readme wel leuke ideeën voor! Speelse, organische uitingen die je door de gehele school tegenkomt. Rondvliegende vogels, verschillende dieren die spreuken oplezen, een levensgrote boom die zowel op de begane grond als op de 1e etage zichtbaar is, etc. Veelal uitgevoerd in natuurlijke en duurzame materialen.

Wayfinding voor de Nieuwe Centrale bibliotheek Rotterdam

De start van een langdurige samenwerking
Na een intensief aanbestedingstraject, is ReadMe geselecteerd tot adviseur voor de wayfinding van de Nieuwe Centrale Bibliotheek Rotterdam! Voor ons een interessante opdracht waarin wij onze wayfinding expertise en creativiteit helemaal in kwijt kunnen. En dat ook nog eens op loopafstand! 

The new central entrance – Image by ATCHAIN

Bewegwijzering is meer dan alleen de weg wijzen

Voor onze trouwe opdrachtgever Fundis Vastgoed hebben wij voor het Amadeushuis, een zorginstelling voor dementerende ouderen, een mooie, passende stijl bewegwijzering ontwikkeld. Deze hebben we uitgerold over de nieuwe vestigingen in Alphen ad Rijn en Waarder (en er volgen er nog meer.)

Door deze mooie opdracht hebben we onze kennis en expertise in de steeds veranderende wereld van de dementerende ouderenzorg weer verder verbreed en verdiept.

Overzicht creëren in een complexe situatie

In het hart van de karakteristieke Rotterdamse wijk Katendrecht heeft Heijmans het Havenkwartier gebouwd. Een havengebouw met tweehonderd energiezuinige en toekomstbestendige koopwoningen, waaronder appartementen en familiewoningen. Een groot wooncomplex waarbij passende en duidelijke bewegwijzering niet mag ontbreken.

Een mooie en vooral grote uitdaging dat voor ons startte met het creëren van overzicht in een complexe situatie. 

De BeleveNISSEN van Aafje

Voor Aafje hebben wij al diverse vestigingen voorzien van functionele en passende bewegwijzering. Wij zorgen voor maatwerk wayfinding waarbij het welbevinden van de bewoners en medewerkers centraal staat. Voor nieuwe vestiging Hof van Kralingen hebben we naast de bewegwijzering totaal iets nieuws uitgevoerd. BeleveNiSSEN. Deze nissen, met elk een ander thema, zijn op elke verdieping te vinden. Benieuwd hoe wij dit aangepakt hebben? Lees dan hier verder. 

Voormalige fietsfabriek

Vlakbij ringweg A10 bevindt zich de A-Factorij. Een voormalige fietsfabriek die verbouwd is tot kantoor- en bedrijfsruimte, waarbij tevens drie afzonderlijk verhuurbare kantoorvilla’s aan het gebouw werden toegevoegd. ReadMe heeft hiervoor de analyse en het wayfinding plan mogen verzorgen. Het creatieve concept werken wij verder uit tot uitvoerbare designs van ieder benodigd onderdeel bewegwijzering. Tevens zorgen wij voor passende materialen, de productie en de montage van de bewegwijzering.