Search
Close this search box.

WOONZORGCENTRUM UITZICHT

Cedrah

Locatie: Vlaardingen
Jaar: 2021
Status: Afgerond
Type: Zorg

Nostalgie en beleving 

In opdracht van Zorgdienstverlener Cedrah ontwikkelden wij voor Woonzorgcentrum Uitzicht in Vlaardingen maatwerk bewegwijzering. De bewoners van het woonzorgcentrum zijn ouderen met extra zorgbehoeften, waaronder dementerenden. De wens was om het gebouw juist voor die bewoners een fijne omgeving te laten zijn. Door extra beleving en sfeer aan het centrum toe te voegen kan een ambiance worden gecreëerd die bijdraagt aan een positieve woonervaring voor ouderen.

Op basis van die woonzorggedachte bedacht Readme een creatief concept voor de totale bewegwijzering en aankleding, die aansloot bij de al bestaande afdelingsnamen. Natuurlijke materialen en kleuren zorgen voor een rustige en warme uitstraling. Om bewoners een gevoel van thuis te geven werkten we met nostalgische beelden van oude Vlaardingse ambachten. Het is bekend dat het kijken naar oude afbeeldingen dementerenden kan helpen om hun geheugen te stimuleren. Zorgen dat de woonomgeving bijdraagt aan herstel, dat is ReadMe’s specialisme.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op