Search
Close this search box.

KRIMPENERWAARD COLLEGE

Krimpenerwaard College

Locatie: Krimpen aan den IJssel
Jaar: 2015
Status: Afgerond
Type: Onderwijs
Oppervlakte: 10.700

In alle vrijheid onze ideeën uitvoeren

In 2015 kreeg Krimpen a/d IJssel een nieuwe school voor voortgezet onderwijs: het Krimpenerwaard College. En niet zomaar een gebouw, maar een prachtig ontwerp met organisch glooiende vormen, in het groen en gericht op het water. Dit gebouw verdiende meer dan standaard bordjes voor de bewegwijzering vond de schoolleiding die hiervoor op zoek ging naar een specialist. Na een presentatie werd die overtuigend gevonden in ReadMe. Naar aanleiding van onze eerste voorstellen kregen we van de school én de architecten van DP6 alle vrijheid om onze ideeën te mogen uitvoeren.

Om aan te sluiten op de ronde vormen en ronde ramen en uitsparingen in de binnenmuren, plaatsten we alle elementen van de bewegwijzering in cirkels. Voor ruimten met een specifieke functie ontwikkelden we heldere iconen. Ook brachten we deze beelden groot aan in het glas van de deuren. Op bepaalde wanden werden, op ons voorstel, inspirerende teksten aangebracht, die de school zelf uitzocht. Een gedicht van Mies Boshuys plaatsten we in grote kunststof letters op de brede trapbalustrade annex boekenkast. Het geheel werd een waardevolle verrijking van de moderne, minimalistische architectuur, concludeerden de betrokken professionals na afloop. Op grond van het geslaagde resultaat én de bijzonder prettige samenwerking hebben inmiddels meerdere scholen bij ons gemeld.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op