Search
Close this search box.

KINDCENTRUM BAMBOE

Lucas Onderwijs

Locatie: Den Haag
Jaar: 2017
Status: Afgerond
Type: Onderwijs

Kindcentrum Bamboe: de weg wijzen met sfeer

In Kindcentrum Bamboe in Den Haag zijn een basischool, kinderopvang, een peuterleerplek, Centrum Jeugd en Gezin, Maatschappelijk Werk en speciaal basisonderwijs gehuisvest. Aan Readme de taak om een herkenbare eenheid te brengen in de bewegwijzering en aankleding van het interieur.

Als vertrekpunt namen we de bestaande huisstijl en vertaalde deze door naar de warme kleuren die de architect toepaste in de gevelpanelen. Een terugkerend element hierin zijn iconische ‘roosjes’ die zowel richtingspijlen vormen als puur decoratief worden gebruikt op ruiten. Dat laatste diende ook om te voorkomen dat kinderen tegen het glas aan zouden kunnen lopen. De veelkleurige ‘roosjes’ verlevendigen ook de naambordjes in glasfolie die de verschillende ruimten identificeren. Op de ruit naast de entrée prijkt een illustratie van gezin, uitgevoerd in glasfolie. Figuurtjes in dezelfde stijl zijn ook als toilet-iconen ingezet. Voor de hal ontwierpen we een klok in bamboe die weer past bij de bamboe kozijnen.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op