Search
Close this search box.

HOORNBEECK COLLEGE

Hoornbeeck College

Locatie: Rotterdam
Jaar: 2017
Status: Afgerond
Type: Onderwijs
Oppervlakte: 6.500

Het Hoornbeeck College: helderheid boven alles

Het Hoornbeeck College in Rotterdam kreeg in september 2017 een extra gebouw van vier verdiepingen aan het bestaande pand toegevoegd. Dit, en de vele eerdere verbouwingen in het oude gebouw maakte de situatie onoverzichtelijk. Gevreesd werd dan ook voor desoriëntatie bij de studenten bij het vinden van de weg. ReadMe kreeg de taak hierin helderheid te brengen.

Na een analyse van de plattegrond en de studentenstromen werd een plan gemaakt waarin er een gebouw A en gebouw B werd onderscheiden. De lokalen werden vervolgens gemarkeerd op grond van verdieping en nummer. Een aanvullend icoon geeft aan wat voor ruimte het betreft, zo staat een ‘boek’ voor een leslokaal. Gekozen werd voor stoere kratletters die de jeugd aanspreken. Omdat beide gebouwen qua vorm erg recht en vierkant zijn werden alle zwarte folievlakken waarop namen en nummers van de ruimten zijn uitgespaard, niet vierkant maar juist scheef afgesneden. Hiermee worden de architectonische lijnen onderbroken en daarmee juist geaccentueerd.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op