Search
Close this search box.

GEMEENTE TILBURG

Gemeente Tilburg

Locatie: Tilburg
Jaar: 2020
Status: Afgerond
Type: Overheid

Gemeente Tilburg: nudging in bewegwijzering

Gemeente Tilburg selecteerde ReadMe uit tal van aanbieders voor de nieuwe bewegwijzering in al hun zes gebouwen. Hierbij gaat het om de ontwikkeling van een complete huisstijlmanual inclusief montage-instructie. De bestaande, maar zeer bescheiden huisstijl nemen we hierbij als vertrekpunt, daarnaast was er nog veel te ontwikkelen, waaronder talloze iconen. Na dit te hebben afgerond heeft de gemeente met de opgestelde manual en instructies de uitvoering aan een plaatselijke bedrijf toevertrouwd.

Interessant aan deze opdracht is de vraag om ambtenaren en burgers niet alleen de weg te wijzen maar om ze tegelijk tot wenselijk gedrag te verleiden (‘nudging’). Zo hebben we ervoor gezorgd dat het nemen van de lift minder voor de hand liggend wordt dan het nemen van de trap. Ook zijn er aanduidingen die aangeven of een ruimte is bestemd voor rumoer, ruis of rust. Deze vormen van gedragsbeïnvloeding worden zo langzaamaan onze specialiteit.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op