Search
Close this search box.

DE ROTTERDAM

MAB Development

Locatie: Rotterdam
Jaar: 2015
Status: Afgerond
Type: Vastgoed
Oppervlakte: 160.000

De Rotterdam van architect Rem Koolhaas is een ‘verticale stad’ waarin dagelijks 5000 mensen hun weg moeten vinden. ReadMe analyseerde het 150 meter hoge en 160.000 vierkante meter grote gebouw op mogelijke bezoekersstromen, de routes en de aantallen bezoekers op bepaalde tijdstippen. Op basis van deze analyse werd een helder en functioneel bewegwijzeringsplan ontwikkeld en ontworpen.
Ook adviseerde ReadMe de projectontwikkelaar over het juiste materiaal en de bevestiging van de signage. Deze moest herkenbaar en hoogwaardig zijn en een geheel vormen met de architectuur van dit bijzondere gebouw.
De bewegwijzering verwijst de bezoekers nu op een natuurlijke manier naar de woningen, kantoren, het 4-sterrenhotel, de horeca, de 24 liften, de garage en de fietsenstallingen.
Een bijzonder project dat in nauwe samenwerking met betrokken partijen als OMA, MAB Development en ’t Idee tot stand is gekomen.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op