Search
Close this search box.

CLINK HOSTEL

Clink Hostels

Locatie: Amsterdam
Jaar: 2015
Status: Afgerond
Type: Vastgoed

Lekker eigenwijs

Door eigenwijs te zijn won ReadMe de pitch. Deze ‘eigenwijsheid’ zat hem vooral in de aansluiting die ReadMe wilde vinden met de bestaande historische architectuur. Daarnaast speelde het besef mee dat dit in dit nieuwe hotel allerlei posters en kunstuitingen zouden worden opgehangen. Dat vraagt een bescheiden opstelling van de bewegwijzering. Gekozen werd dan ook voor een strakke, minimalistische aanpak en een typografie met knipoogjes naar Mondriaan.

De bewegwijzering werd in zijn geheel uitgevoerd in ‘klassieke’ materialen zoals ijzer en neon. Zo zijn de pijlen en kamernummers uit dik metaal gefreesd en met afstand tot de muur bevestigd voor het 3D-effect. Onder de trappen van de hoger gelegen verdieping wordt heel handig vermeld wat er op de betreffende verdieping te vinden is. De benaming van de horecagelegenheden werd in fraai neon design uitgevoerd. Vanzelfsprekend mochten zelfs de kleinste details rekenen op aandacht. Omdat ‘fun’ een van de waarden van het hostel is, kregen de wc-aanduidingen speciale, door ReadMe ontworpen, pictogrammen van een zittend vrouwtje en een in een fraaie boog plassend mannetje.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op