Search
Close this search box.

INTERNATIONALE ZIEKENHUIZEN

Simed

Locatie: Dubai
Jaar: 2013
Status: Afgerond
Type: Zorg

Volledig ontzorgd

Het hoogwaardige ziekenhuis Al Zahra in Dubai is gericht op luxe en comfort voor de patiënt. ReadMe heeft op basis van een analyse van de (toekomstige) bezoekersstromen een bewegwijzeringsplan voor binnen en buiten het ziekenhuis ontwikkeld.

Bij het ontwerp van de bewegwijzering is rekening gehouden met de moderne architectuur van het ziekenhuisgebouw, de cultuur en de tweetaligheid van de bezoekers (Engels en Arabisch). Tevens zijn voor dit ziekenhuis iconen op maat ontworpen, zoals bijvoorbeeld voor de toiletruimtes.

Door de ervaring van ReadMe met bewegwijzering in een ziekenhuisomgeving en de strategische aanpak – van plan tot totale uitvoering en montage – is het Al Zahra Hospital op het gebied van signage geheel door ReadMe ontzorgd.

Surman Hospital

In 2013 heeft ReadMe de volledige externe en interne branding en bewegwijzering van het Surman Hospital in Libië verzorgd. Bij de huisstijlontwikkeling en de doorvertaling in iconen en bewegwijzering is zowel optimaal rekening gehouden met de cultuur in Libië als ook de wens om alle uitingen tweetalig (Engels / Libisch) uit te voeren. Complex aspect in dit proces was dat de uitgebreide gebieds- en gebouwanalyse vanuit Nederland werd verzorgd.

Naast de bewegwijzering heeft ReadMe voor dit ziekenhuis sfeerbeelden en interieurdoeken ontworpen die de verschillende afdelingen beter vindbaar maken en meer sfeer geven.

Resultaat: ReadMe heeft een internationaal te begrijpen bewegwijzering speciaal op maat van het ziekenhuis en de cultuur van Libië ontworpen; minimalistisch, modern en sfeervol.

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op