Bewegwijzering ASR IJdock

De uitdaging in het IJdock-gebied bestond uit het zichtbaarder maken van het gebied, inclusief de routing van én naar de parkeergarage en gebouwen, zoals het Paleis van Justitie, KLPD en Hotel. ReadMe heeft een complete gebiedsanalyse gemaakt van het gebied rond het IJdock vanuit het Centraal Station en het centrum van Amsterdam. Zo werden de mogelijk af te leggen routes vanuit de auto naar de parkeergarage en andersom van het IJdock weer terug naar de auto geanalyseerd.

Het IJdock is een architectonisch hoogwaardig project waarbij het belangrijk was dat ReadMe zich verdiepte in de architectuur en de functies van de gebouwen. De uitdaging was om voor de bewegwijzering een mooie balans te zoeken tussen architectonisch ontwerp en functionaliteit.

ReadMe koos voor internationaal herkenbare symbolen gecombineerd met maatwerk stalen details die goed integreren in de bestaande gevelprofielen in de gebouwen bij het IJdock. De bewegwijzering is ontworpen gebruikmakende van een strakke stijl van typografie die past bij de moderne architectuur van het gebied en de bestaande huisstijl van het gebied. ReadMe was bij het IJdock volledig verantwoordelijk voor de coördinatie van de totale materialisering van de signage tot de montage.