Bewegwijzering voor ziekenhuizen

De bewegwijzering in en rondom ziekenhuizen en gezondheidscentra is een belangrijk onderdeel van de totale communicatie. Om optimaal gastvrij en toegankelijk te zijn, is het van belang zo helder mogelijk te communiceren hoe laat en op welke plek de patiënt precies moet zijn.  

Een ziekenhuis is extra complex, omdat het altijd gaat om grote aantallen mensen die zich in een relatief kort tijdsbestek verplaatsen. Ook het grote aantal disciplines in één gebouw maakt de bewegwijzering extra complex. Daarbij komt dat mensen die een afspraak in een ziekenhuis hebben, over het algemeen ietwat gespannen zijn. Hierdoor lezen zij bijvoorbeeld minder goed waar zij moeten zijn en letten minder goed op. 

ReadMe houdt bij de strategie en ontwerp van de bewegwijzering met al deze factoren rekening. Door haar (inter)nationale ervaring weet ReadMe daarnaast de bewegwijzering naadloos aan te laten sluiten op elke unieke situatie, cultuur en diversiteit wat betreft patiënten, bezoekers en tevens leveranciers. Goede bewegwijzering waarmee elke bezoeker zelfstandig de weg weet te vinden in het ziekenhuis of zorgcentrum.